ORTHOPEDISCHE STEUNZOLEN OP MAAT GEMAAKT 

RUG-, KNIE,- OF HEUPPIJN?
Physiotherapy_edited_edited.jpg

Kniepijn

Kniepijn is een veelvoorkomend probleem en komt meestal voort uit overmatig gebruik als gevolg van ernstig overgewicht, ouderdomsslijtage en verharde spieren en fascie. Sportstress kan snel een overbelasting van de knie worden en gaat niet zelden gepaard met hevige pijn. De peesaanhechtingen en de gewrichten bij de knie hebben verlichting nodig om verdere pijn en letsel te voorkomen.

Een veel voorkomende oorzaak van de zware belasting van je kniegewricht, en de pijn die daarmee gepaard gaat, is een verkeerde uitlijning van je voeten. Orthopedische steunzolen corrigeren malposities van de voeten en kunnen de knie ontlasten.

Als je jouw voet vaker opzij buigt, leidt dit tot een ongelijkmatige belasting van de knie en dus tot hevige kniepijn. Onze steunzolen corrigeren de malposities van de voeten met behulp van geïntegreerde pads en bandages, zodat de kniepijn wordt verminderd.

Rugpijn

Vaak gaat rugpijn gepaard met spanning. Spieren verharden en dit irriteert de zenuwwortels. Dit veroorzaakt microontstekingen, die onder andere merkbaar zijn bij zwelling, roodheid en pijn.

Gebrek aan beweging is ook een veel voorkomende oorzaak van rugpijn. Eenzijdige belasting door mechanisch werk of urenlang zitten voor de PC. 

Overgewicht is ook een oorzaak van rugpijn. Een verhoogd lichaamsgewicht zorgt voor veel extra belasting van de wervelkolom en de gewrichten. Dit kan leiden tot vroege tekenen van slijtage zoals artrose en rugpijn.

De orthopedische steunzolen van rinke insoles kunnen de pijn verlichten. Onze inlegzolen hebben een positief effect op je spieren, je gang en je houding. Dit kan jouw rugpijn verminderen en secundaire symptomen zoals artrose voorkomen. De ondersteunende en beschermende functie van de op maat gemaakte steunzolen ondersteunen je voeten op de juiste plaats.

Voetmalposities en een verschil in beenlengte leiden er vaak toe dat het lichaam deze malposities probeert te compenseren met verschillende aanpassingen. Een lichte scheefstand van het bekken heeft een direct effect op de rug en de wervelkolom, wat resulteert in een verhoogde belasting van de wervelkolom. Voetafwijkingen kunnen worden gecompenseerd met behulp van onze inlegzolen, zodat de voeten worden ontlast en verharding van de spieren in de rug kan worden voorkomen. Onze orthopedische technici maken de inlegzolen volgens je afdrukset en bepalen welke inlegzolen voor je geschikt zijn.

Back Massage_edited_edited.jpg
Image by Alora Griffiths

Heuppijn

De oorzaken van heuppijn liggen vaak in het spier- en fascieweefsel. Als je veel zit, kunnen de spieren korter worden en wordt de fascie onverzettelijk. Spanning treedt op in de voorste delen van het lichaam. Als het lichaam dan rechtop staat, moet de rughelft van het lichaam de kracht weerstaan. De gewrichtsvlakken schuren tegen elkaar aan en deze beweging veroorzaakt een gestaag toenemende druk.

Voetmalposities kunnen ook een trigger zijn voor klachten in de heup. Na lange periodes van lopen of staan is er vaak sprake van afwisselende heuppijn. Verkeerde uitlijning wordt veroorzaakt door het feit dat het gehele lichaamsgewicht voornamelijk door de benen wordt gedragen.

Veel sporters hebben vaak te kampen met heuppijn. Vooral bij sporten waarbij de heup extreem belast is, kan het tot hevige pijn komen.

Het is belangrijk om heuppijn tegen te gaan om blijvende schade te voorkomen. Orthopedische steunzolen kunnen de pijn tegengaan en de voetmalposities compenseren.

Orthopedische inlegzolen worden op maat gemaakt en direct aan je behoeftes aangepast. Ze bevorderen een gelijkmatige belasting van de voeten en zorgen voor een rechtopstaande en rechte houding. Dit minimaliseert de heuppijn en geeft je meer bewegingsvrijheid in het dagelijks leven.
 

Gecertificeerd

Je krijgt dezelfde steunzool als bij een stationaire behandeling

Snel

Je kunt je volledige verzorging comfortabel vanuit thuis doen.

Handgemaakt

Individuele productie door ervaren orthopedische technici 

VRAGEN?

WIJ HOREN GRAAG VAN JE

Mail: info@rinke-insoles.com

Tel: 0651106709

Contact

Dank je!