Zoeken
  • Rinke Insoles

Teenafwijking: Klauwtenen

Wat zijn klauwtenen?

Een standafwijking van de tenen noem je een klauwteen. Kenmerkend aan klauwtenen of kromme tenen is dat tijdens het staan de top van de teen de grond niet raakt, omdat de eerste twee gewrichten gebogen zijn in een onnatuurlijke hoek. Bij een gezonde voet raken alle tenen ontspannen de vloer. Maar als het eerste en tweede kootje in een onnatuurlijk hoek staan, trekt de teen op en raakt slecht het puntje van de teen de grond.


Pijnklachten klauwtenen

Doordat de teen een afwijkende stand heeft, ontstaat er eelt of een likdoorn op de teentoppen en de teenknokkels. Dit kan pijnlijk zijn, vooral als je schoenen draagt.

Als er een klauwteen is ontstaan, kunnen de voeten niet meer in de schoenen passen. Bovendien kan de teen verstijven, waardoor hij niet meer goed kan bewegen. Het komt vaak vast te zitten tussen de andere tenen.
Behandeling van klauwtenen

De eerste stap in de behandeling van klauwtenen is een goed schoenadvies en/of steunzolen op maat.

Steunzolen op maat ondersteunen de zijkant van de voet onder de voetboog zodat de druk in de voet op de juiste manier wordt verdeeld. Zo zorgen zij voor de basis van een goede lichaamshouding en verdeling van het lichaamsgewicht over de voet.

Hier bestel je jouw steunzolen op maat voor je favoriete schoen: https://www.rinke-insoles.com/configureren . Wij zijn aan jouw afdrukset precies waar je problemen zijn en passen de steunzolen met b.v. kussentjes aan.


Mochten deze maatregelen geen effect hebben, dan is het mogelijk de tenen operatief te corrigeren, dit gebeurd door deze recht te zetten.


#klauwteen #klauwtenen #steunzolen #steunzolenopmaat #rinkeinsoles #pijnklachten #schoenadvies


8 weergaven0 opmerkingen