Zoeken
  • Rinke Insoles

Teenafwijking: Hamertenen

Hamertenen zijn een standsafwijkingen waarbij de tenen krom gaan staan. Het kan ontstaan bij alle tenen, behalve bij de grote teen. Bij een hamerteen is slechts één gewricht in jouw teen getroffen: het eerste gewricht in het kootje. Het gewricht is gebogen naar beneden.


- Bij een klauwteen zijn beide gewrichten in het kootje aangedaan.


Wat zijn de symptomen bij hamertenen?


Op de hamertenen ontstaan vaak pijnlijke likdoorns en eeltplekken, doordat ze tegen de schoen drukken en schuren. Bovendien zorgen hamertenen voor meer druk onder de voorvoet, deze kunnen daardoor overbelast raken.

Standsafwijkingen van de tenen kunnen pijnklachten geven, maar dat hoeft niet altijd.
Behandeling Hamertenen:

Afhankelijk van de situatie kan een hamerteen operatief en niet-invasief worden behandeld.


Je kan ook preventieve maatregelen nemen tegen hamertenen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om altijd schoenen te dragen die voor je geschikt zijn - ze mogen niet te klein zijn of te strak zitten. Bovendien kunnen op maat gemaakte orthopedische steunzolen hamertenen voorkomen.

Middels het afdrukset wat je bij een bestelling toegestuurd krijgt, onderzoeken wij jouw voeten en pijnzones. Is er sprake van een afwijkende voetstand, dan kunnen wij steunzolen op maat gemaakt voor je aanmeten en toesturen. Deze steunzolen op maat beïnvloeden de drukverdeling onder jouw voeten en ontlasten verschillende spieren, banden en pezen: https://www.rinke-insoles.com/configureren#steunzolenopmaat #hamertenen #insoles #hamerteen

7 weergaven0 opmerkingen