VOETPIJN IN HET MIDDEN VAN JE VOET? 

DAN HEB JE MISSCHIEN EEN PLATVOET

Platvoet is een afwijking aan de voet. Platvoeten zijn voeten waarbij de voetboog, ofwel de holling van de voet platter is dan bij een normaal voettype. Bij een echte platvoet is er dus helemaal geen holte zichtbaar.

Bij de geboorte heeft iedereen platvoeten, maar bij een juiste ontwikkeling dienen deze platvoeten tussen het 6e en het 8e levensjaar
te veranderen in ‘normale’ voeten. Deze zijn meestal rond het twaalfde of dertiende jaar volledig ontwikkeld.

Er moet een onderscheid worden gemaakt tussen deze en de verworven platvoet. Hier hebben zich de voeten in de jaren gezond ontwikkeld maar op volwassen leeftijd vervormd.

Platvoet.png

ORTHOPEDISCHE STEUNZOLEN OP MAAT GEMAAKT 

VOETPIJN

ORTHOPEDISCHE STEUNZOLEN OP MAAT GEMAAKT 

VOETPIJN

WAT ZIJN DE SYMPTOMEN?

Platvoeten zijn een veelvoorkomende afwijking die veel pijn, zwelling en vermoeidheid in de voet kunnen veroorzaken. Net als bij de meeste voetafwijkingen kan dit ook resulteren in klachten over de knieën, heupen en rug.

Rückenschmerzen

HOE KUNNEN WIJ DIT SAMEN OPLOSSEN?

De oplossing voor doorgezakte voeten en platvoeten ligt in het dragen van op maat gemaakte steunzolen. De zolen dienen een effectieve ondersteuning van de voetholte te hebben zodat ze doorzakking voorkomen en pijn verminderen als de voeten te ver naar binnen rollen. Passende schoenen kunnen extra verlichting bieden. 

Door het dragen van steunzolen zorg je voor een optimale correctie en drukverdeling onder de voet. Hierdoor zijn standsafwijkingen goed te corrigeren en blessures beter te behandelen.

Schuhe auspacken

STEUNZOLEN MAKKELIJK ONLINE BESTELLEN

IN DRIE STAPPEN CONFIGUREREN