ORTHOPEDISCHE STEUNZOLEN OP MAAT GEMAAKT 

FAQ

Vragen over onze Zolen

 

Wat betekend eigenlijk op maat?

Op basis van je persoonlijke afdrukken zijn jouw steunzolen voorzien van geselecteerde componenten voor ondersteuning en correctie, die individueel zijn aangepast aan je voet en behoeften. Onze afdrukset is gecertificeerd als medisch hulpmiddel en bevat een door deskundigen ontwikkelde vragenlijst. Met deze informatie kunnen onze schoenmakers bepalen hoe jou steunzolen je het beste kunnen ondersteunen. Jouw steunzolen worden dan met de hand en op maat gemaakt in ons atelier.

Passen mijn zolen in alle schoenen?

Wij kunnen steunzolen op maat maken voor de meeste schoenen, maar er zijn bepaalde soorten schoenen, zoals bijzonder hoge pumps of sandalen, die niet voorbestemd zijn voor 'alle' steunzolen.
Belangrijk: Op maat gemaakte steunzolen worden niet alleen aangepast aan jouw voeten, maar ook aan de schoen waarvoor ze bedoeld zijn. Err moet altijd op worden gelet dat de schoentypen vergelijkbaar zijn (b.v. mogen steunzolen voor sneakers alleen voor sneakers worden gebruikt).

Hoe garanderen jullie een optimale pasvorm voor mij?

Aan de hand van jouw voetafdrukken in het afdrukset krijgen wij de exacte maat en afmetingen van jouw voeten. Naast het schoentype wordt bij de bestelling aanvullende informatie gevraagd in een korte vragenlijst (opgenomen in de afdrukset). Deze gegevenspunten kunnen worden gebruikt om een optimale pasvorm te garanderen.

Is er een verschil tussen jullie en een orthopedisch technicus ter plaatse?

Rinke-Insoles zijn een hulpmiddel - er is geen functioneel of kwalitatief verschil met steunzolen die door een orthopedisch schoentechnicus ter plaatse zijn gemaakt. Onze steunzolen worden met de hand gemaakt in ons eigen, gecertificeerde atelier door ervaren meester-orthopedische schoenmakers. We maken het gewoon extra makkelijk om aangepaste schoenzolen te krijgen! Allemaal vanuit het comfort van jouw eigen huis, ongeacht locatie of openingstijden.

Welk materiaal hebben jullie steunzolen?

De geselecteerde materialen voor de verwerking van onze steunzolen voldoen aan hoge eisen. Met een onderlaag van carbon en een kern van glasvezelcomposiet zijn onze inzolen niet alleen robuust, maar zorgen ze tegelijk voor een comfortabel loopgevoel. De materialen van de steunzolen zijn anti-allergeen, veganistisch en overtuigen naast hun kwaliteit door een tijdloos en elegant design! Voor meer informatie over de materialen kijk op 'onze zolen'.

Hoe lang zijn jullie steunzolen houdbaar? Wanneer moet ik ze uitwisselen?

Bij normaal gebruik moeten onze steunzolen na ongeveer 12 maanden of ongeveer na 800 km worden vervangen, omdat het materiaal veroudert en de werking niet langer 100% kan worden gegarandeerd.
Als je veel sport, moet je de inlegzooltjes iets vaker vervangen. Het hangt dusvan je persoonlijk gebruik af.

Hoezo moet ik een bepaalde type schoen kiezen?

Natuurlijk kan jij je steunzolen in verschillende schoenen dragen - maar wij raden aan het bij hetzelfde schoentype te houden (bij voorbeeld sneaker-steunzolen alleen in sneakers, etc.)

Reden hiervoor is, dat bij voorbeeld steunzolen voor businesschoenen een andere vorm en hoogte hebben dan steunzolen voor comfort en sport.

Vragen over de Bestelling

Hoe lang duurt de hele bestelling?

Jouw afdrukset wordt geleverd door DHL internationaal en zal 2-3 dagen na jouw bestelling in je brievenbus (of het door jou opgegeven poststation) aankomen. Jij krijgt van ons een retourenlabel om de afdrukset aan ons terug te sturen.

Jouw steunzolen worden gemaakt en dan weer verzonden met DHL internationaal. Ze kunnen gewoonlijk binnen 3-5 werkdagen na ontvangst van jouw afdrukset geleverd worden.
Wij houden je per e-mail op de hoogte van de actuele status van jouw bestelling.

Afhankelijk van je terugzending van het afsetdruk kan de hele bestelprocedure 8-14 dagen duren.

Fragen über das Bestellen auf Rezept

Kann ich bei Rinke-Insoles mein Rezept einreichen?

Privat Versicherte

Für Privatversicherte ist der Kauf auf Rezept (je nach individuellem Vertrag) ebenfalls möglich. Hierfür kannst Du Deine Rinke-Insoles Rechnung ganz einfach zur Erstattung an Deine PKV senden.

Gesetzlich Versicherte

Wir arbeiten auf Hochtouren daran diesen Service für Versicherte gesetzlicher Krankenkassen zu ermöglichen. Gesetzliche Krankenkassen in Deutschland sehen üblicherweise für die Erstattung von Einlagen eine persönliche Versorgung im Laden vor – von der Fußabdrucknahme bis zur persönlichen Aushändigung der Einlagen. 

Zur Kontaktreduzierung während der Corona-Krise erlauben allerdings verschiedene gesetzliche Krankenkassen die Fernversorgung. Melde dich gerne bei uns per Chat, Email oder Telefon, um zu klären, ob deine Krankenkasse dies erlaubt.

Rinke-Insoles ist eine Marke der Rinke GmbH in Gronau (Westf.) und damit ein voll umfänglich präqualifiziertes Sanitätshaus. Solltest Du aus der Umgebung von Gronau (Westf.) sein, kannst Du uns auch gerne am Möllenweg 15 besuchen kommen und Dein Rezept vor Ort einlösen.

Unser Kundenservice steht für eine umfangreiche Beratung und Rückfragen zur Verfügung.